Groot onderhoud begonnen. Volg het thuis.

30-05-2020 12:09

Een molen heeft voortdurend onderhoud nodig, anders kan hij niet meer draaien. En een molen die niet draait, stort na een tijdje letterlijk in elkaar. Stichtingsbesturen spannen zich in om het voortbestaan van molens te verzekeren, financieel ondersteund door de overheid, bedrijven en particulieren. Molens zijn levende monumenten. Eenvoudig maar eigenlijk perfect gemaakt, van hout, steen, ijzer en riet. Materialen die eens in de zoveel jaar groot onderhoud nodig hebben. Een grote investering waardoor de molen weer jaren mee kan.

Geen bezoek mogelijk

De uit 1639 daterende Hazerswoudse molen de 'Rooie Wip' is nu weer 'aan de beurt'. Het groot onderhoud, dat vorige week is begonnen, zal naar verwachting een half jaar gaan duren. In verband met de werkzaamheden maar ook door de corona-19 beperkingen is het in die periode niet mogelijk om de 'Rooie Wip' en het molenterrein te bezoeken.

Zie thuis wat er gebeurt

Om u in woord en beeld op de hoogte te houden van wat er gebeurt, kunt u gratis een periodieke nieuwsbrief per email ontvangen. Om u aan te melden hoeft u alleen een email met uw naam te sturen aan gejusvd@ xs4all.nl. U kunt de nieuwsbrief op elk gewenst moment weer opzeggen.