Zaterdag 11 mei Nationale Molendag

03-04-2019 13:50

Op zaterdag 11 mei zijn vrijwel alle molens en gemalen in Nederland geopend voor bezichtiging. Uiteraard doet ook onze molen mee aan deze Nationale Molendag. U bent van harte welkom, met of zonder kinderen. De molenaar vertelt dan over de techniek van de 'Rooie Wip', een levend monument uit 1639. En u hoort en ziet ook hoe vroeger een gezin met negen kinderen in deze molen heeft gewoond en geleefd. Inderdaad: in totaal elf personen in een kleine ruimte, waar ook gewerkt moest worden. Hoe kregen ze dat voor elkaar? U ziet en hoort het op 11 mei. Kom en verbaas u! 

Plaats uw fiets bij de opgang van de brug naar de molen. Langs het fietspad is een gedeelte van de berm verhard, waar een paar auto's geparkeerd kunnen worden. U bereikt de molen via de Gemeneweg, afslag Vierheemskinderenweg en dan direct rechts het verbrede fietspad op. Bij drukte kunt u ook een parkeerplek zoeken langs de Vierheemskinderenweg.

De molenaar heet Paul. Hij heeft nog een aantal oude ansichtkaarten van Hazerswoudse molens te koop. En voor de kinderen is er een leuke bouwplaat. We zien elkaar!