Ger Nagtegaal nieuwe molenaar

26-05-2019 21:01

Het werk van een molenaar is zwaar. En je moet er twee jaar flink voor studeren. Bovendien wordt het slecht betaald: het zijn allemaal vrijwilligers die de molens in ons land draaiend houden. De meeste molens worden 'bemand' door meer dan een man of vrouw. U leest het goed: het vak van molenaar begint ook populair te worden bij vrouwen. Toch is het lastig om een goede molenaar te vinden. Er zijn in Nederland zo'n 1200 molens. Veel molenaars hebben de pensioengerechtigde leeftijd.

Zoals u elders op deze site kunt lezen, koos een van onze molenaars er voor om liever op een korenmolen te werken. En zo ontstond een vacature. Daarvan werd onder andere melding gemaakt op deze website. Je weet immers maar nooit. Het berichtje werd gelezen door een journaliste van het Leidsch Dagblad, die er een leuk stuk over schreef. Andere media volgden en daarop maakte TV West er een reportage over.

Al die gratis reclame resulteerde in een aantal reacties van molenaars (en mensen die daar interesse in hadden). En met succes: afgelopen zaterdag werd Ger Nagtegaal uit Bodegraven officieel verwelkomd door Ben Oostdam, de voorzitter van Stichting molen de 'Rooie Wip', en Paul van der Zijden, collega molenaar op de 'Rooie Wip'. Afgesproken is dat Ger op dinsdagen draait en Paul op zaterdagen. Op beide dagen is de molen open voor bezoekers.

Op de foto ontvangt nieuwe vrijwillige molenaar Ger Nagtegaal uit handen van Ben Oostdam het zojuist getekende molenaarscontract en de sleutel van molen de 'Rooie Wip'.