Een mooi jaar voor de 'Rooie Wip'

24-12-2020 00:00

Als we de corona-ellende buiten beschouwing laten, is 2020 een mooi jaar geweest voor de molen. 

Het groot onderhoud is -op het schilderwerk na- goed afgerond. De molen heeft zelfs nieuwe gordijntjes, dankzij mevrouw Van Mil.

Niet onbelangrijk: de voor het groot onderhoud benodigde gelden zijn net op tijd op de rekening van de stichting gestort. Daarvoor bedanken we de Provincie Zuid-Holland, de Vereniging De Hollandsche Molen, de Van Toorn Scholten Stichting, het Prins Bernhard Cultuurfonds en alle aardige mensen en bedrijven die de crowndfundingactie van Het Molenfonds hebben ondersteund met een klein of groot bedrag. Het SBH fonds heeft met een laatste schep geld het financiële gat gedicht, zodat het streefbedrag werd behaald en dit -zoals beloofd- door het Prins Bernhard Cultuurfonds werd verdubbeld! 

Komend voorjaar zal de molen weer piekfijn in de verf worden gezet, de laatste fase van het groot onderhoud.

Zo'n oude molen van hout, ijzer, steen en riet is natuurlijk nooit klaar. Er blijven natuurlijk altijd "dingetjes". Kleine en wat grotere mankementjes en slijtages die -meestal direct- moeten worden verholpen. Daarvoor zijn we altijd afhankelijk van sympathieke particulieren en bedrijven die onze stichting met een bijdrage willen steunen. Onze dank is groot!

Wij wensen u -ondanks corona- een gezellige kerst en jaarwisseling. Hopelijk kunnen we elkaar volgend jaar weer ontmoeten bij de molen.