De rooie wip viert feest.

27-08-2021 17:45

Molen de Rooie Wip is de afgelopen 18 maanden volledig gerestaureerd en geschilderd.  Reden voor de Stichting Molen de Rooie Wip te Hazerswoude om dit tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 11 september 2021 te vieren.  

In 2020 heeft molenmaker Verbij uit Hoogmade reeds langdurig gewerkt aan grote klussen, zoals het vervangen van de windpeluw en het vervangen van de trap en schoren. De molen is verder voorzien van een geheel nieuw rietdek. De laatste fase van het project betrof het schilderwerk. De Rooie Wip, ook wel de Oude Dame uit 1639 genaamd,  is voorjaar 2021 volledig geschilderd en daarmee weer in uitstekende conditie om nog vele jaren een fraaie blikvanger te zijn langs de Gemeneweg in Hazerswoude.

Het groot onderhoud van de Rooie Wip was vanzelfsprekend een zeer kostbare operatie. Een en ander was mede mogelijk dankzij de financiële hulp van de Vereniging De Hollandsche Molen, de Van Toorn Scholten Stichting, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Provincie Zuid-Holland en alle mensen en bedrijven die een bijdrage hebben geleverd via de crowdfundingsactie van het Molenfonds.

Tijdens de Open Monumentendag op  11 sept. is de molen open voor publiek. Iedereen is dan van harte welkom om de Rooie Wip te komen bewonderen. De vrijwillige molenaars vertellen u graag alles over de molen en natuurlijk ook over het uitgevoerde groot onderhoud. In de middag is er een officiële (her)opening voor genodigden, waarbij wethouder Kees van Velzen van de Gemeente Alphen aan den Rijn de formele (her)openings-handeling zal verrichten.

Het bestuur van de Stichting Molen de Rooie Wip hoopt dat iedereen die de molen over de Gemeneweg passeert, met gepaste trots kijkt naar onze stralende en vitale ‘oude dame’.